Monday, April 1, 2013

Muffiny czekoladowe pod pierzynką z kremowego białego sera/ Chocolate cupcakes covered with cream cheese

Uwielbiam ser biały w każdym wydaniu, dlatego wpadłam na pomysł, aby wypróbować przepis na muffinki z białym serem. Przepyszne ;)
--------------------------------------
I like cream cheese in each issue, so I had the idea to try a recipe for cupcakes with cream cheese. Delicious ;)
 




Składniki:

Masa serowa:
125 g serka białego cream cheese
2 łyżki cukru
1 łyżeczka mąki pszennej
1 jajko

Składniki wymieszać ze sobą, aż ładnie się połączą. Wstawić do zamrażalki na ok 45 minut.

Ciasto na muffinki:
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/3 szklanki kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/3 łyżeczki soli
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/3 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka likieru smakowego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, kakao, sodę, sól, wymieszać. Zrobić wgłębienie i wlać w nie wodę, jogurt, oliwę oraz likier. Dodać ekstrakt z wanilii. Delikatnie połączyć składniki mieszając łyżką.
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C . Formę na muffiny wyłożyć papilotkami.
Papilotki napełnić masą do 1/3 wysokości. Na wierzch nałożyć po 1 łyżce lekko zmrożonego nadzienia serowego maksymalnie do 2/3 wysokości (ja napełnniłam całość). Wstawić do piekarnika i piec przez 25 minut.

Inspiracja: Kwestia Smaku z małymi modyfikacjami.
----------------------------------
Ingredients:

Cheese filling:
125 g of white cheese
2 tablespoons sugar
1 teaspoon flour
1 egg
Mix the ingredients together until well blended. Put in the freezer for about 45 minutes.

Cake for cupcakes:
1 and 1/2 cup all purpose flour
3/4 cup sugar
1/3 cup unsweetened baking cocoa
1 teaspoon baking soda
1/3 teaspoon of salt
1/2 cup water
1/2 cup plain yogurt
1/3 cup olive oil
1 tablespoon of flavored liqueur
1 teaspoon vanilla extract
Sift the flour into a bowl, add sugar, cocoa, baking soda, salt and mix. Make a hole and pour in it water, yogurt, olive oil and liqueur. Add vanilla extract. Gently stir to combine the ingredients with a spoon.
Preheat oven to 175 degrees Celsius. The form of the cupcakes put cupcakes cups.
Cupcakes shapes filled batter to 1/3 of the height. Apply 1 tablespoon of slightly frozen cheese filling on top of the cookies - up to 2/3 of (I I filled a whole). Put in the oven and bake for 25 minutes.

Inspiration: "Kwestia Smaku" with minor modifications.



 

2 comments:

  1. I every time emailed this blog post page to all my associates, as if like to read it after that my friends
    will too.

    Also visit my blog: get green coffee bean max

    ReplyDelete
  2. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this
    write-up and also the rest of the site is also really good.


    Check out my webpage :: green coffee bean max review

    ReplyDelete