Monday, April 15, 2013

Bułki drożdżowe/ Yeast bread rolls

Bułek jeszcze nie robiłam, więc musiał być ten pierwszy raz ;) Wyszły znakomicie. Przepis znalazłam w sieci i trochę go zmodyfikowałam, aby pasował do dżemu i białego sera ;P Smacznego ;)
---------------------------------------
have not done bread rolls yet, so it was the first time;) They are great. I found a recipe on the web and I modified it a bit to fit into jam with white cheese: P Enjoy;)
 
 
 



 
 

 
Składniki:
100 g mąki żytniej do wypieku chleba (0,6 szkl)
350 g maki pszennej (2,06 szkl)
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka drożdży instant
340 ml ciepłej wody

Wodę wymieszać z wszystkimi składnikami, oprócz mąki, w dużej misce. Dodać mąkę i ponownie wymieszać drewnianą łyżką. Miskę nakryć folią i odstawić na 2 h, aż ciasto podwoi swoją objętość. Wyjąć na oprószony blat i zagnieść. Ciasto rozpłaszczyć w prostokątny placek o grubości 2 cm. Pokroić nożem w dowolny kształt: paski, kółka etc. Wyłożyć pergamin na blaszę. Wyłożyć na nią bułki. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Piec 15-18 min w temperaturze 200 stopni C (392 F).

Inspiracja: Trufla
----------------------------------

Ingredients:
100 g of wheat flour for baking bread (0.6 cup)
350 g all purpose flour (2.06 cup)
2 teaspoons of honey
1 teaspoon salt
1 teaspoon instant yeast
340 ml of warm water (not hot)

Mix all the ingredients with the water, in addition to flour in large bowl. Add flour and stir again with a wooden spoon. Cover bowl with foil and set aside for 2 hours until the dough doubles in volume. Transfer the dough to the sprinkled with flour counter and knead. Flatten the dough into a rectangular shape with a thickness of 2 cm. Cut with a knife into any shape: strips, wheels etc. Put parchment paper on a baking tray. Put rolls on it. Set aside in a warm place for 30 minutes. Bake for 15-18 minutes at 200 degrees C (392 F).

Inspiration: Trufla

 
 

No comments:

Post a Comment