Monday, April 29, 2013

Pieczona pierś z kurczaka/ Roasted chicken breast

Kto miałby ochotę na pieczoną pierś z kurczaka - taką kruchą i delikatną ... Pyszności ... Ja uwielbiam kurczaka w każdej postaci, więc dzisiaj zdradzę przepis na jedną z moich marynat: z jogurtem naturalnym ;)
---------------------------------------
Who wants to roast chicken breast - so fragile and delicate ... Yummy ... I like chicken in any form, so today reveal the recipe for one of my marinades: with plain yoghurt;)
 

 
 

Składniki:  Marynata jogurtowa
                  2 piersi z kurczaka, podwójne
 
Marynata jogurtowa:
2 łyżki cajun
1 łyżeczka czarnego pieprzu, świeżo zmielonego
1 łyżka rozmarynu
3 ząbki czosnku, pokrojone drobno
1 łyżka oliwy
1/2 szkl jogurtu naturalnego
2 łyżki słodkiego wina lub sangri
1/4 szkl wody
1 łyżeczka miodu
sok z 1/2 cytryny
 
Wymyć kurczaka, oczyścić. Wymieszać ze sobą cajun, pieprz, rozmaryn, oliwę i czosnek. Nasamrować mięso. W oddzielnej misce dodać pozostałe składniki - wymieszać. Piersi z kurczaka przełożyć do pojemnika, zalać marynatą. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć z lodówki. Piec na kratce ok 15-20 minut w 180 stopniach C (365 F).
---------------------------------------
 
Ingredients: Yogurt Marinade
2 chicken breasts, double

Yogurt marinade:
2 tablespoons cajun
1 teaspoon black pepper, freshly ground
1 tablespoon rosemary
3 cloves garlic, finely chopped
1 tablespoon olive oil
Half of glass of plain yogurt
2 tablespoons sweet wine or sangria
1/4 a glass of water
1 teaspoon honey
juice of half a lemon
 
Wash chicken, clean. Mix the Cajun, pepper, rosemary, olive oil and garlic. Coat the meat. In a separate bowl, add the remaining ingredients - mix. Transfer the chicken breasts to the container, pour in the marinade. Leave overnight in the refrigerator. The next day, remove from the refrigerator. Bake for about 15-20 minutes on wire rack at 180 degrees C (350 F).
 

No comments:

Post a Comment