Dzisiaj wypróbowałam przepis na muffiny z jogurtem :P Są miękkie i świeże przez kolejne dni - wiec można się nimi rozkoszować dłużej.... Serdecznie Polecam ;)
------------------------------------
Today I tried another recipe for cupcakes with yogurt: P They are soft and fresh for the next days - so you can enjoy them longer .... I recommend ;)
Składniki:400 ml jogurtu naturalnego
100 g masła
2 jajka
1/2 szklanki brązowego cukru
1 i 1/2 szklanki mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody do pieczenia
szczypta soli
Masło rozpuścić w rondelku. Lekko ostudzić. Dodać jajka i wymieszać trzepaczką. Dodać jogurt i zamieszać, żeby się połączyło.
Mąkę, cukier, proszek i sól wsypać do oddzielnej miski. Dodać mokre składniki do suchych i zamieszać, żeby się połączyły.
Nałożyć do papilotek (znajdujących się w formie do muffinków) i piec ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni C.
----------------------------------
Ingredients:
400 ml plain yogurt
Butter 100 g
2 eggs
1/2 cup brown sugar
1 and 1/2 cup flour
1 and 1/2 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
pinch of salt
Dissolve the butter in a saucepan. Cool slightly. Add eggs and mix. Add yogurt and stir until well blended.
Pour flour, sugar, baking powder and salt in a separate bowl. Add the wet ingredients to the dry and stir until well blended.
Put the cups (which are in the form of the cupcakes) and bake for 25-30 minutes at 180 degrees C.
No comments:
Post a Comment