Wednesday, April 3, 2013

Chleb pełnoziarnisty/ Whole grain bread

Zrobiłam kolejny chlebek - tym razem pełnoziarnisty. Pyszności ;P
-----------------------------------
I made bread again - this time whole grain bread. Delicious: P

 




Składniki:
500 g mąki pszennej pełnoziarnistej  (3 szklanki)
2 łyżeczki drożdży instant
1,5 łyżeczki soli
2 łyżeczki suszonego rozmarynu
500 ml ciepłej wody
1 łyżka oliwy z oliwek
 
Wymieszać w misce mąkę, drożdże, sól i rozmaryn. Dodać wodę. Wymieszać, aż powstanie jednolita masa. Formę na chleb wysmarować oliwą. Umieścić ciasto w formie i zakryć folią spożywczą. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok 2h. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni C. Zdjąć folię i wstawić do piekarnika na ok 40 minut.
 
Przepis: "Smakowity chleb"
----------------------------------------
Ingredients:
500 g whole wheat flour (3 cups)
2 tsp instant yeast
1.5 teaspoons of salt
2 teaspoons dried rosemary
500 ml of warm water (not hot)
1 Tbsp olive oil
 
Mix in a bowl the flour, yeast, salt and rosemary. Add the water. Mix until well combined. Grease bread pan with olive oil. Place the dough in a mold and cover with plastic foil. Set aside to rise in a warm place for about 2 hours. Preheat oven to 220 degrees C. Remove the foil and put in the oven for about 40 minutes.

Recipe: "Smakowity chleb" (Polish website)
 
 

No comments:

Post a Comment