Thursday, November 14, 2013

Schab pieczony z ziemniakami i cebulą/ Roast pork loin with potatoes and onions

Dzisiaj danie dla tych, co nie lubią za dużo czasu spędzać w kuchni ;) Zapraszam na schab pieczony z ziemniakami i cebulką.
---------------------------------------------------
Today I made a dish for those people who do not like to spend too much time in the kitchen;) Feel free to try roast pork loin with potatoes and onions.
 



 
 
Składniki:
2,4 lb/ 1,1 kg schabu
sól, czarny pieprz
oliwa z oliwek
4 duże ziemniaki, pokrojone na pół i w ćwiartki
1 duża cebula, pokrojona w plasterki
4 duże pieczarki, pokrojone w ćwiartki
 
Marynata:
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka rozmarynu
2 łyżeczki granulowanego kolorowego czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrego sosu chilli z czosnkiem
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
3 łyżki oliwy z oliwek
 
1. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Odstawić na ok 1/2 - 1 h.
2. Nagrzać piekarnik do 220 stopni C/425 stopni F.
3. Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na patelni. Dodać przekrojone na pół mieso. Smażyć na średnim lub dużym ogniu z każdej strony, aż się zabrązowi - ok 8-10 minut.
4. Wymieszać składniki na marynatę.
5. Nasmarować oliwą żaroodporne naczynie. Włożyć mięso i warzywa. Posmarować całość marynatą.
6. Wstawić do piekarnika. Piec ok 35-40 minut, dwa razy mieszając warzywa podczas pieczenia.
7. Podawać ok 2 minut po wyjęciu z piekarnika.
 
Smacznego ;)
------------------------------------------
Ingredients:
2.4 lb / 1.1 kg pork loin
salt and black pepper
olive oil
4 large potatoes, cut in half and then in quarters
1 large onion, cut into slices
4 large mushrooms, cut into quarters
 
Marinade:
juice of half lemon
1 tablespoon rosemary
2 teaspoons granulated colored garlic
1 teaspoon sweet paprika
1 teaspoon hot chilli sauce with garlic
1/2 teaspoon black pepper
3 tablespoons olive oil
 
1. Rub the meat with salt and black pepper. Set aside for about 1/2 - 1 hour.
2. Preheat oven to 220 degrees C/425 degrees F.
3. Heat 3 tablespoons olive oil in a frying pan. Add halved meat. Cook over medium or high heat on each side until is brown - about 8-10 minutes.
4. Mix the ingredients for marinade.
5. Grease an ovenproof dish with olive oil. Put the meat and vegetables in. Brush everything with marinade.
6. Put in the oven. Bake for about 35-40 minutes, stirring vegetables twice during roasting.
7. Serve about 2 minutes after removing from the oven.

Enjoy ;)

No comments:

Post a Comment