Kolejne bułeczki - dzisiaj ze słonecznikiem i pestkami z dyni. Uwielbiam ;)
--------------------------
Another bread rolls - now with sunflower and pumpkin seeds. I love them ;)
100 g mąki żytniej do wypieku chleba (0,6 szkl)
350 g maki pszennej (2,06 szkl)
2 łyżki miodu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka drożdży instant
300 ml ciepłej wody
garść ziaren słonecznika
garść ziaren z dyni
Wodę wymieszać z wszystkimi składnikami, oprócz mąki, w dużej misce. Dodać mąkę i nasiona - ponownie wymieszać drewnianą łyżką. Miskę nakryć folią i odstawić na 2 h, aż ciasto podwoi swoją objętość. Wyjąć na oprószony blat i zagnieść. Ciasto rozpłaszczyć w prostokątny placek o grubości 2 cm. Pokroić nożem w dowolny kształt: paski, kółka etc. Wyłożyć pergamin na blaszę. Wyłożyć na nią bułki. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Piec 15-18 min w temperaturze 200 stopni C (392 F).
Patrz też: Bulki drozdzowe
----------------------------------
Ingredients:
100 g of wheat flour for baking bread (0.6 cup)
350 g all purpose flour (2.06 cup)
2 tablespoon of honey
1 teaspoon salt
1 teaspoon instant yeast
300 ml of warm water (not hot)
a handful of sunflower seeds
a handful of pumpkin seeds
Mix all the ingredients with the water, in addition to flour in large bowl. Add flour and seeds - stir again with a wooden spoon. Cover bowl with foil and set aside for 2 hours until the dough doubles in volume. Transfer the dough to the sprinkled with flour counter and knead. Flatten the dough into a rectangular shape with a thickness of 2 cm. Cut with a knife into any shape: strips, wheels etc. Put parchment paper on a baking tray. Put rolls on it. Set aside in a warm place for 30 minutes. Bake for 15-18 minutes at 200 degrees C (392 F).
See: Yeast bread rolls
No comments:
Post a Comment