Tuesday, March 19, 2013

Zapiekany bakłażan pod kołderką z sera/ Casseroled eggplant with cheese under the covers

Na dzisiaj przygotowałam kolejne danie z bakłażanem. Proste i smaczne :P
------------------------------------
For today I prepared another dish with eggplant. Simple and tasty: P
 




Składniki:
2 bakłażany średniej wielkości
200 g sera żółtego
16 łyżek sosu pomidorowego
8 średnich pieczarek
1 cebula
2 jajka
1,5 papryki
1 pierś z kurczaka
1 łyżeczka Vegety
sól, pieprz świeżo zmielony
2 łyżeczki tymianku
2 łyżeczki oregano
oliwa do nasmarowania bakłażanów oraz naczynia

Warzywa umyć. Bakłażana podzielić na pół. Wyciąć ze środka  miąsz (nie uszkadzając skórki). Posolić i popieprzyć - odstawić na bok.
Pieczarki pokroić w kostkę. Miąsz z bakłażana, cebulę i papryki również. Pierś ugotować w wodzie z Vegetą. Po ostygnięciu pokroić w kostkę. Przełożyć warzywa i kurczaka do jednej miski i wymieszać. doprawić tymiankiem, oregano, solą i pieprzem. Dodać jajka i wymieszać.
Ser żółty zetrzeć na tarce.
Bakłażany nasmarować oliwą. Uzupełnić przygotowanym farszem. Na wierzch posypać serem i polać sosem pomidorowym (4 łyzki na każdą połówkę bakłążana).
Piec w 180 stopniach C przez 45-50 minut.
-------------------------------
Ingredients:
2 medium eggplants
200 g cheese
16 tablespoons of tomato sauce
8 medium champignons
1 onion
2 eggs
1.5 peppers
1 chicken breast
1 teaspoon of Vegeta
salt and freshly ground pepper
2 teaspoons of thyme
2 teaspoons oregano
oil to greas: eggplants and heat-resistant dish

Wash vegetables. Eggplant split in half. Cut out the middle, without damaging the skin. Season with salt and pepper - set aside.
Champignons cut into cubes. Dice edible parts with eggplant, onions and peppers as well. Boil chicken breast in water with vegetta. When cooled, cut into cubes. Put the vegetables and chicken to a bowl and mix. Season with thyme, oregano, salt and pepper. Add eggs and mix.
Grate cheese.
Grease eggplants with olive oil. Put the prepared filling in eggplants. Sprinkle cheese on top and pour the tomato sauce (4 tablespoons for each half of the eggplant).
Bake at 180 degrees C for 45-50 minutes.

No comments:

Post a Comment