W weekend zaopatrzyłam się w szpinak. Zamarzyło mi się danie, które już kiedyś robiłam i wracałam do niego od czasu do czasu - ale zapomniałam o nim totalnie. Przepis nie jest trudny, może trochę czasochłonny. Ale uwierzcie mi warto znaleźć czas, aby poźniej delektować się smakiem...
----------------------
At the weekend I bought the spinach. I dreamed about a dish that used to do, and I came back to it from time to time - but lately I forgot about it completely. The recipe is not hard, maybe a little time consuming. But believe me it is worth to find time to enjoy the taste later ...
Składniki:
1 opakowanie wrapów ryżowych (12 szt)
1 łyżeczka Vegety
2 główki świeżego szpinaku
200 g sera fety
4 ząbki czosnku
1 łyżka masła
3 łyzki oliwy
1 pierś z kurczaka (pojedyncza)
pieprz świeżo zmielony
2 łyżki (czubate) gęstej śmietany
Pierś z kurczaka ugotować w wodzie z Vegetą. Wyjąć i pokroić w kostkę.
Szpinak umyć i pokroić w paski (1,5 cm). Masło wyłożyć na patelnię i podgrzać. Dodać szpinak. Zmniejszyć ogień. Podsmażyć. Czosnek posiekać w kostkę i dodać do szpinaku. Smażyć. Gdy woda wyparuje dodać śmietanę. Smażyć ok 5 minut. Dodać pokruszony ser feta. Po 1 minucie dodać kurczaka. Smażyk ok 5-10 minut. Kurczaka można podsmażyć oddzielnie i podsmażonego dodać do szpinaku. Całość posypać pieprzem do smaku.
Po dwa naleśniki ryżowe maczać w gorącej wodzie - max 15 sekund. Na środek nakładać farsz i składać jak gołąbki. Patrz Gołąbki. Po nafaszerowaniu smażyć na patelni z oliwą. Podawać na ciepło wraz z Sosem śmietanowo-grzybowym.
Przepis może być dostosowany również dla wegetarian - wersja bez kurczaka.
----------------------------------------
Ingredients:
1 package rice wraps (12 pcs)
1 teaspoon of Vegeta
2 heads of fresh spinach
200 g feta cheese
4 cloves of garlic
1 tablespoon butter
3 tablespoons olive oil
1 chicken breast (singles)
freshly ground pepper
2 tbsp (heaped) of thick cream
1 package rice wraps (12 pcs)
1 teaspoon of Vegeta
2 heads of fresh spinach
200 g feta cheese
4 cloves of garlic
1 tablespoon butter
3 tablespoons olive oil
1 chicken breast (singles)
freshly ground pepper
2 tbsp (heaped) of thick cream
Boil chicken breast in water with Vegeta. Remove and dice.
Wash spinach and cut into strips (1.5 cm). Put the butter in a pan and heat. Add spinach. Reduce the heat. Fry. Dicce garlic and add to the spinach. Fry. When the water evaporates, add the cream. Fry for about 5 minutes. Add crumbled feta cheese. After 1 minute, add the chicken. Fry for about 5-10 minutes. You can fry the chicken separately and add to spinach. Sprinkle with pepper to taste.
Two rice wraps put into hot water for max 15 seconds. Put on wrap the stuffing and fold as stuffed cabbage. See Stuffed cabbage. Fry in a pan with olive oil. Serve warm with Cream & mushrooms sauce
Recipe can also be adapted for vegetarians - without the chicken.
Wash spinach and cut into strips (1.5 cm). Put the butter in a pan and heat. Add spinach. Reduce the heat. Fry. Dicce garlic and add to the spinach. Fry. When the water evaporates, add the cream. Fry for about 5 minutes. Add crumbled feta cheese. After 1 minute, add the chicken. Fry for about 5-10 minutes. You can fry the chicken separately and add to spinach. Sprinkle with pepper to taste.
Two rice wraps put into hot water for max 15 seconds. Put on wrap the stuffing and fold as stuffed cabbage. See Stuffed cabbage. Fry in a pan with olive oil. Serve warm with Cream & mushrooms sauce
Recipe can also be adapted for vegetarians - without the chicken.
No comments:
Post a Comment