Czas na dodatki do mięs, naleśników i innych dań. Dzisiaj: sos śmietanowo - grzybowy. Polecam :P
------------------
Time for the little extras for meats, pancakes and other dishes. Today: cream and mushrooms sauce. I recommend: P
Składniki:
1 łyżeczka oliwy
7 większych pieczarek
150 ml śmietany gęstej/ kremówki
3 ząbki czosnku
5 łyżek startego sera żółtego
2 łyżeczki mąki
sól
pieprz - swieżo zmielona
Pieczarki pokroić w plasterki. Przełożyć do nagrzanej patelni z oliwą. Smażyć, aż zmiękną.
W oddzielnym pojemniku połączyć śmietanej i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Zagotować. Zmniejszyć ogień i dodać pieczarki. Po 2 minutach dodać żółty ser. Mieszać. Dusić, aż sos zgęstnieje. W przypadku, gdy sos nie jest gęsty dodać 1 łyżeczkę mąki i dalej dusić, mieszajać od czasu do czasu. Gdy nadal sos nie jest gęsty - czynność powtórzyć. Przyprawić solą i pieprzem.
---------------------------------
Ingredients:
1 teaspoon of olive oil
7 larger champignons
150 ml thick cream
3 cloves of garlic
5 tablespoons grated cheese
2 teaspoons of flour
salt
pepper - freshly ground
Champignons cut into slices. Put it into a heated pan with olive oil. Fry until softened.
In a separate pot, combine cream and diced garlic. Bring to a boil. Reduce the heat and add the champignons. After 2 minutes, add cheese. Stir. Simmer until the sauce thickens. If the sauce is not thick add 1 teaspoon flour and then simmer, stirring from time to time. When the sauce is still not thick - repeat the procedure. Season with salt and pepper.
1 teaspoon of olive oil
7 larger champignons
150 ml thick cream
3 cloves of garlic
5 tablespoons grated cheese
2 teaspoons of flour
salt
pepper - freshly ground
Champignons cut into slices. Put it into a heated pan with olive oil. Fry until softened.
In a separate pot, combine cream and diced garlic. Bring to a boil. Reduce the heat and add the champignons. After 2 minutes, add cheese. Stir. Simmer until the sauce thickens. If the sauce is not thick add 1 teaspoon flour and then simmer, stirring from time to time. When the sauce is still not thick - repeat the procedure. Season with salt and pepper.
No comments:
Post a Comment