Sprawdzam kolejny przepis przesłany do mnie - dzisiaj chleb z płatkami owsianymi. Chrupiąca skórka, cudowny środek - pychotka :P
-----------------------------------------
I am checking another recipe sent to me - today bread with oats. Crunchy crust, soft center -
yummy: P
Składniki:
30 g drożdży
1 łyżeczka cukru
400 ml wody letniej
150 g płatków owsianych (1,67 szklanki)
500 g mąki pszennej (2,95 szklanki) - osobiście wlałam 2,5 szklanki i dodawałam, gdy masa była za luźna
1 łyżeczka soli
2 łyżki oliwy z oliwek
Drożdże i cukier rozpuścić w wodzie (wodę wlewać powoli). Dodać płatki owsiane i odstawić na 10 minut. W tym czasie mąkę rozmieszać z solą i dodać rozczyn z płatkami - dobrze wymieszać (drewnianą łyżką bądź rekami). Odstawić w ciepłe miejsce na ok 40 minut. Podłużną formę do pieczenia wysmarować oliwą, przełożyć do niej ciasto. Wygładzić mokrą ręką. Wierzch posypać płatkami i odstawić na kolejne 40 minut do wyrośnięcia. Piec ok 50 minut w 200 stopniach C.
Ps można dodać czosnek, oregano czy bazylię.
-------------------------------------------
Ingredients:
30 g yeast
1 teaspoon of sugar
400 ml warm water (not hot)
150 g rolled oats (1.67 cup)
500 g of wheat flour (2.95 cups) - I poured about 2.5 cups and added flour when the dough was too loose1 teaspoon salt
2 tablespoons olive oil
Dissolve yeast and sugar in water (pour slowly). Add rolled oats and let stand for 10 minutes. At that time, mix the flour with salt and add the leaven of oats - mix well (with a wooden spoon or hands). Let stand in a warm place for about 40 minutes. Grease a longitudinal baking pan with olive oil and put the dough in it . Smooth with a wet hand. Sprinkle the top of rolled oats and let stand for a further 40 minutes to rise. Bake about 50 minutes at 200 degrees C.
Ps. You can add garlic, oregano and basil if you like.
-------------------------------------------
Ingredients:
30 g yeast
1 teaspoon of sugar
400 ml warm water (not hot)
150 g rolled oats (1.67 cup)
500 g of wheat flour (2.95 cups) - I poured about 2.5 cups and added flour when the dough was too loose1 teaspoon salt
2 tablespoons olive oil
Dissolve yeast and sugar in water (pour slowly). Add rolled oats and let stand for 10 minutes. At that time, mix the flour with salt and add the leaven of oats - mix well (with a wooden spoon or hands). Let stand in a warm place for about 40 minutes. Grease a longitudinal baking pan with olive oil and put the dough in it . Smooth with a wet hand. Sprinkle the top of rolled oats and let stand for a further 40 minutes to rise. Bake about 50 minutes at 200 degrees C.
Ps. You can add garlic, oregano and basil if you like.
No comments:
Post a Comment