Czy pamiętacie smak bułeczek drożdżowych z serem? Dla mnie to smak z dzieciństwa, kiedy takie bułki były największym przysmakiem dzieci :P Dzisiaj zapragnęłam właśnie wrócić do tamtych czasów. Poszperałam trochę w internecie i znalazłam cudowny przepis właśnie na takie bułeczki. Zmieniłam jednak nadzienie z serem - gdyż nie mogłam znaleźć polskiego białego sera :( Wyszły wyśmienicie a wspomnienia wróciły .... :)
------------------
Do you remember the taste of buns with cream cheese? For me it is the taste of my childhood, when the buns were the greatest delicacy for children: P Today I wanted to go back to those times. I looked through recipes on the internet and I found a wonderful recipe. But I prefer my own recipe for filling with cream cheese - I could not find a Polish white cheese ;(
They came out perfectly and the memories came back .... :)
Przepis na ciasto pochodzi z tej strony
Składniki na ciasto:
600 g mąki pszennej (3,5 szklanki) - ja dodałam 4 cups
600 g mąki pszennej (3,5 szklanki) - ja dodałam 4 cups
20 g świeżych drożdży
40 g cukru
2 jajka
50 g masła
1 szklanka mleka
szczypta soli
Składniki na nadzienie (oryginalny):
50 dag twarogu białego półtłustego
3 łyżki cukru
2 żółtka
1 opakowanie cukru waniliowego
Składniki na nadzienie (mój przepis):
75 dag serka białego Philadelfia
1/2 szklanki cukru pudru
3 żółtka
1 opakowanie cukru waniliowego
rozbite jajka do posmarowania bułeczek
Wymieszać drożdże z odrobiną cukru i mleka i odstawić na kilka minut, aż zaczną pracować.
Mleko lekko podgrzać z masłem, cukrem i solą. Połączyć z jajkami. Dodać do mąki wymieszanej z zaczynem. Wyrabiać ciasto przez kilka minut. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić na 2 godziny.
Po tym czasie z ciasta uformować okrągłe bułki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub nasmarowanej masłem, odstawić na kolejne 30 minut.
Nadzienie: wymieszać wszystkie składniki za pomocą miksera. Spróbować celem określenia poziomu słodkości - wg. własnego uznania. W przypadku, gdy jest za mało słodki - dodawać po łyżce cukru, aż do uzyskania właściwego stopnia słodkości.
Gdy bułki wyrosną - zrobić wgłębienie na środku bułki dnem od małej szklaneczki lub literatki. Włożyć nadzienie łyżeczką - im więcej tym lepiej.
Posmarować bułki rozkłóconym jajkiem.
Piec 15 - 20 minut w 200 stopniach C.
------------------------------
Ingredients for the cake:
600 g of wheat flour (3.5 cups) - I added 4 cups
20 g of fresh yeast
40 g sugar
2 eggs
50 g of unsalted butter
1 cup of milk
pinch of salt
Ingredients for the filling (the original):
50 dag of white cheese
3 tablespoons sugar
2 egg yolks
1 packet of vanilla sugar (16g)
Ingredients for the filling (my recipe):
50 dag of white cheese Philadelfia
1/2 cup of powdered sugar
3 egg yolks
1 packet of vanilla sugar
Lightly beaten egg for brushing buns
50 dag of white cheese Philadelfia
1/2 cup of powdered sugar
3 egg yolks
1 packet of vanilla sugar
Lightly beaten egg for brushing buns
Mix the yeast with a bit of sugar and milk and set aside for a few minutes until they start to work.
Heat gently the milk with butter, sugar and salt. Combine with eggs. Add the flour mixed with yeast. Knead the dough for a few minutes. Put it in a bowl, cover with a cloth and set aside for 2 hours.
After this time form round buns, place on a baking tray lined with baking paper or greased with butter and set aside for another 30 minutes.
Heat gently the milk with butter, sugar and salt. Combine with eggs. Add the flour mixed with yeast. Knead the dough for a few minutes. Put it in a bowl, cover with a cloth and set aside for 2 hours.
After this time form round buns, place on a baking tray lined with baking paper or greased with butter and set aside for another 30 minutes.
Filling: Mix all ingredients using mixer. Try to determine the level of sweetness. If there is not enough sweet - add an additional spoon of powdered sugar until degree of sweetness will be appropriate.
When the buns grow - make a recess in the middle of buns with a small glass. Put the filling - the more the better.
Brush buns with lightly beaten egg.
Bake for 15 - 20 minutes at 200 degrees C.
No comments:
Post a Comment