Wednesday, May 1, 2013

Kotlety z fasoli i pieczarkami/ Cutlets with beans and mushrooms

Czas na danie wegetariańskie ;) Coś z fasoli i pieczarek - kotlety ;P Danie bardzo pożywne i stawiam, że amatorzy mięsa zagustują w tych zdrowych kotletach warzywnych. Smacznego :)
----------------------------------
Time for a vegetarian dish. Something with beans and mushrooms - cutlets. The dish is very nutritious. I bet that meat lovers will like this healthy vegetable cutlets. Enjoy :)
 
 



 
Składniki:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 mała cebula, pokrojona w drobną kostkę
3 ząbki czosnku, rozgniecione
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka zmielonej kolendry
1 łyżeczka zmielonej kurkumy
1 1/2 szkl startych na małej tarce pieczarek
1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli, 400g
2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki
sól, pieprz świeżo zmielony
mąka pszenna razowa do oprószenia rąk
 
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy na patelni, dodać cebulę i czosnek. Smażyć do zeszklenia, cały czas mieszając. Dodać przyprawy i smażyć przez kolejną 1 minutę. Dodać pieczarki i smażyć, aż zmiękną i woda z nich wyparuje. Zdjąć patelnię z ognia.
Odsączyć zalewę z fasoli. Wrzucić fasolę do miski i rozgnieść widelcem. Dodać fasolę i pietruszkę do cebuli. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Oprószyć ręce mąką razową i uformować 4 kotlety. Rozgrzać 1 łyżkę oliwy na patelni. Przenieść kotlety. Smażyć ok 8-10 minut, raz odwracając, aż dobrze się zarumienią. Podawać z sałatką z pomidorów - patrz Salatka pomidorowa
 
Inspiracje: "Wielkie grillowanie"
------------------------------------------------------
 
Ingredients:
2 tablespoons olive oil
1 small onion, cut into small cubes
3 cloves of garlic, crushed
1 teaspoon cumin
1 teaspoon ground coriander
1 teaspoon ground turmeric
1 1/2 cup mushrooms, grated on a small grater
1 can of black or red beans, 400g
2 tablespoons chopped fresh parsley
salt and freshly ground pepper
wholemeal wheat flour to  hands sprinkling
Heat 1 tablespoon of olive oil in a frying pan, add the onion and garlic. Cook until the onion is soft and delicate, stirring constantly. Add the spices and cook for a further 1 minute. Add mushrooms and cook until they soften and the water evaporates from them. Remove from the heat.
Drain off beans. Put the beans in a bowl and mash with a fork. Add the beans and parsley to the onions. Season with salt and pepper to taste. Sprinkle your hands with wholemeal flour and form 4 cutlets. Heat 1 tablespoon of olive oil in a frying pan. Transfer the cutlets. Fry for about 8-10 minutes, turning once, until well browned. Serve with a salad of tomatoes - see Tomato salad

 Inspiration: "Great barbecue"
 

No comments:

Post a Comment

Post a Comment