Friday, May 3, 2013

Ciasto na pizzę/ Pizza dough

Dawno nie robiłam placka ubogich, czyli pizzy ;) Trzeba było to nadrobić. Jednakże zanim wybrałam nadzienie - musiałam wypróbować kolejny przepis na ciasto na pizzę, który znalazłam na Smakizycia.pl ;) Rezultat - przepis godny polecenia ;)
-----------------------------------
I have not done pizza, the cake for the poor;) It was necessary to make up for it. However, before I chose the filling - I had to try another recipe for pizza dough, which I found on polish website Smaki zycia.pl ;) The result - recipe worth recommending;)
 
 
 
Składniki:
340 g mąki pszennej
5 g drożdzy instant
1,5 łyżeczki cukru
1,5 łyżeczki soli
4 łyżeczki oliwy
250 ml wody letniej (nie gorącej)
 
Rozpuścić drożdże w wodzie i odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mąkę, cukier, sól i wlać drożdże. Wymieszać. Na oprószony mąką blat wyłożyć ciasto i wyrabiać ok 5-10 minut, aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne. Jeśli potrzeba należy dodawać  małe ilości mąki. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Ponownie włożyć ciasto do miski i wyrobić z oliwą (2 łyżeczki). Podzielić porcję na pół i uformować kulę. Przykryć ciasto folią i odstawić na 1 h. Nagrzać piekarnik do 230 stopni C (446 F). Oprószyć ciasto mąką i wałkować. Rozwałkowany ciasto nasmarować oliwą, a następnie sosem pomidorowym (patrz Sos pomidorowy w przepisie na pizze). Nałożyć nadzienie i piec 10 -15 minut (ja piekę 10 minut).
--------------------------------------------------
Ingredients:
340 g of wheat flour
5 g instant yeast
1.5 teaspoons of sugar
1.5 tsp salt
4 teaspoons olive oil
250 ml of lukewarm water (not hot)
Dissolve yeast in water and set aside for 10 minutes. In a bowl, mix the flour, sugar, salt, and pour the yeast. Put the dough on a pastry board sprinkled with flour and knead 5-10 minutes, until the dough becomes consistent and flexible. If needed, add a small amount of flour. Set aside for 20 minutes to rise. Again, put the dough in a bowl and mix with olive oil (2 tablespoons). Divide the portion in half and form a ball. Cover the dough with foil and set aside for 1 hour Preheat oven to 230 degrees C (446 F). Sprinkle the dough with flour and rolling out. Sheeted dough greased with olive oil and tomato sauce (see Tomato sauce in homemade pizza recipe ).  Place the topping and bake for 10 to 15 minutes (I bake 10 minutes).

No comments:

Post a Comment