Czas na ciasteczka serowe - przepis nie jest trudny, a ciasteczka w smaku przypominają mi faworki zwane przez innych chruścikami. Smacznego :P
-----------------------------------------------------
It is high time for cheese cookies - recipe is not difficult, and taste of cookies remind me of "faworki" called by other "Chruściki". Enjoy: P
Składniki:
25 dag mąki
25 dag sera białego (zmielony)
25 dag masła lub margaryny
2 jajka (1 do ciasta, 2 do posmarowania ciastek)
szczypta soli
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Dobrze schodzone masło/ margarynę posiekać z mąką i dokładnie wymieszać. Dodać zmielony biały ser i sól, a następnie jajko i zrobić ciasto. Rozwałkować na grubość 0,5 cm. Wyciąć foremkami. Układać na posmarowaną masłem blachę. Piec 12-15 minut w temperaturze 180 C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Jeśli ktoś woli słodszą wersję - do białego sera należy dodać cukier wg. własnego uznania.
--------------------------------------------------------------
Ingredients:
25 grams of flour
25 grams of white cheese (ground)
25 grams of butter or margarine
2 eggs (1 for making cake, 2 to spread on cookies)
pinch of salt
powdered sugar for sprinkling
25 grams of flour
25 grams of white cheese (ground)
25 grams of butter or margarine
2 eggs (1 for making cake, 2 to spread on cookies)
pinch of salt
powdered sugar for sprinkling
Preparation:
Well refrigerated butter or margarine chop with flour and mix until well combined. Add ground white cheese and salt, then eggs and knead. Roll out to a thickness of 0.5 cm. Cut out cookies. Put on a buttered baking tray. Bake 12-15 minutes at 180 C. After baking, sprinkle with powdered sugar.
If you prefer sweeter version - add white sugar to cheese according to according to your taste.
No comments:
Post a Comment