Sunday, February 10, 2013

Tarta z łososiem i brokułami/ Tart with salmon and broccoli

Nadszedł czas na tartę z łososiem  i brokułami. Wykonanie tego dania wymaga trochę czasu (2h czekania), ale smak wynagradza ten czas. Serdecznie polecam i smacznego :)
----------------------------------------------
It's time to tart with salmon and broccoli. Preparing this dish requires some time (2h waiting), but the taste compensates this time. Highly recommended and bon appetit :)






 
Ciasto:
200 g mąki
100 g masła
1 łyżeczka soli
3 łyżki zimnej wody
 
Farsz:
4 jajka
2/3 szklanki śmietanki
150 g łososia (bez skóry)
mały brokół
100 g sera (najlepiej cheddar)
sól, pieprz, przyprawy do ryby
 
Posiekać mąkę z masłem. Dodać wodę, sól i zagnieść ciasto. Nasmarować formę do tarty, oraz wyłożyyć ciasto na formę. Wstawić do lodówki na minimum 1h. Podzielić brokuły. Pokroić łososia na małe kawałki. Brokuły i łososia gotować na parze przez około 10 minut. Wyjąć ciasto z lodówki i nakłuć je widelcem w wielu miejscach. Wstawić formę z ciastem do piekarnika na 10 minut w temperaturze 200 stopni C. Jajka roztrzepać ze śmietanką, dodać starty ser, brokuły, łososia oraz przyprawy - całość wymieszać. Wlać nadzienie do formy z ciastem i wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 1h.
Ps. Przykryć pergaminem w trakcie pieczenia, gdyby ciasto za bardzo się przyrumieniło.
--------------------------------------------
Dough:
200 g flour
100 g of butter
1 tsp salt
3 Tbsp cold water

The filling:
4 eggs
2/3 cup of cream
150 g salmon (without skin)
small broccoli
100 grams of cheese (preferably cheddar)
salt, pepper, spices to the fish


Chop the flour with butter. Add water, salt and knead the dough. Grease the tart pan and put the dough into it. Refrigerate for at least 1 hour. Divide the broccoli. Cut the salmon into small pieces. Broccoli and salmon steam for about 10 minutes. Remove the dough from the refrigerator and prick them with a fork in several places. Put the tart pan with dough in the oven for 10 minutes at 200 C degrees. Beat eggs with cream until fluffy, add grated cheese, broccoli, salmon and spices - mix. Pour the filling into tart pan with the dough and put in the oven. Bake at 180 ° C for 1 h.
Ps. Cover with parchment paper during baking if the dough began to scorch.

 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment