Wednesday, February 6, 2013

Naleśniki z mięsem mielonym/ Pancakes with minced meat

Naleśniki są jednym z moich ulubionych dań. Dzisiaj chciałabym przedstawić przepis na naleśniki faszerowane mięsem mielonym. Pyszności!
-------------------------------------
Pancakes are one of my favorite dishes. Today I would like to present a recipe for pancakes stuffed with minced meat. Delicious!





 
Ciasto na naleśniki:
2 - 2,25 szkl maki
3 jajka
0,5 l mleka
0,3 wody sodowej lub piwa
Całość wsypać do miski i wymieszać. Wylewać na patelnie posmarowaną smalcem bądź masłem. Usmażyć w dwóch stron.
 
Farsz:
pęczek dymki
ząbek czosnku
puszka ananasów
50 dag mięsa mielonego
sól, pieprz, papryka słodka
łyżka oleju
pół szklanki sosu słodko - kwaśnego lub pomidorowego
Przyprawy do mięsa
 
Dymkę umyć i poszatkować. Czosnek wycisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni. Dodać mięso mielone, przyprawy do mięsa, sól, paprykę słodką i pieprz. Smażyć min 10 minut. Dodać ananasa z puszki, pokrojonego w kostkę ora sos. Wymieszać oraz trzymać na wolnym ogniu min kolejne 10 minut. Naleśniki wypełnić farszem.
----------------------------------------------------
Dough:
2 - 2.25 cup flour
3 eggs
0.5 liters of milk
0.3 of soda water or beer
Pour all the ingredients into a bowl and mix. Pour into greased pans with butter or lard. Fry on both sides.
Stuffing:
a bunch of spring onions
clove of garlic
can pineapple
50 dag of minced meat
salt, pepper, sweet paprika
tablespoon oil
half a cup of sweet and sour sauce or tomato sauce
Spices for meat

Wash and chop the spring onions. Garlic squeeze. Fry the onion and garlic in the pan. Add minced meat, spices, for meat, salt, sweet paprika and pepper. Fry at least 10 minutes. Add diced pineapple and sauce. Stir and keep on low heat for 10 minutes minimum. Pancakes filled stuffing.
 
 

No comments:

Post a Comment