Od jakiegoś czasu szukałam przepisu na placki jogurtowe, ale żaden z przepisów nie był dla mnie satysfakcjonujący.... I w końcu w sobotę znalazłam ten właściwy (patrz tutaj). Hura :) W niedzielę zrobiłam moim śpiochom niespodziankę :) Fakt, trochę zmieniłam skład, gdyż chciałam, aby bardziej wyrosły ;) Pyszności !!!! Polecam :)
-------------------------------------------
For some time I have been looking for a yogurt pancakes recipes but none of them was good enough for me .... and finally I found right one (see here) on Saturday. Yuppi ;) So on Sunday I made them for my sleepyheads :) I have changed the recipe a bit though, because I wanted them to be thicker ;) Goodies!! I recommend :)
Składniki na 8 szt:
1 szkl mąki uniwersalnej lub pszennej
1 szkl gęstego jogurtu naturalnego
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 opakowania cukru waniliowego
4 łyżki oleju roślinnego do smażenia
ok 1/2 szkl mleka lub więcej (zależne od gęstości jogurtu)
cukier puder do posypania
konfitura lub dżem
1. Połącz suche składniki ze sobą w dużej misce.
2. W drugiej misce wymieszaj jajka z jogurtem.
3. Dodać mokre składniki do suchych. Bardzo dobrze wymieszać (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany).
4. Smażyć na patelni na średnich ogniu z obu stron.
Smacznego :)
------------------------------------
Ingredients for 8 pcs:
1 cup all-purpose flour or wheat flour
1 cup thick natural yoghurt
2 eggs
1/2 teaspoon baking powder
1/2 package of vanilla sugar
4 tablespoons vegetable oil for frying
about 1/2 cup milk or more (depending on the thickness of yogurt)
powder sugar for sprinkling
jam or jelly
1. Combine dry ingredients together in a large bowl.
2. In another bowl, mix the eggs and yogurt.
3. Add wet ingredients to dry. Mix well (dough should have the consistency of cream).
4. Fry in a skillet over medium heat on both sides.
5. Sprinkle with powdered sugar and serve with jam or jelly (see Jam with sweet cherries).
Enjoy :)
Ingredients for 8 pcs:
1 cup all-purpose flour or wheat flour
1 cup thick natural yoghurt
2 eggs
1/2 teaspoon baking powder
1/2 package of vanilla sugar
4 tablespoons vegetable oil for frying
about 1/2 cup milk or more (depending on the thickness of yogurt)
powder sugar for sprinkling
jam or jelly
1. Combine dry ingredients together in a large bowl.
2. In another bowl, mix the eggs and yogurt.
3. Add wet ingredients to dry. Mix well (dough should have the consistency of cream).
4. Fry in a skillet over medium heat on both sides.
5. Sprinkle with powdered sugar and serve with jam or jelly (see Jam with sweet cherries).
Enjoy :)
Uwielbiam takie niedzielne, leniwe śniadania:)
ReplyDeleteMoniś, właśnie je wcinam - pyszotka :)
ReplyDeleteD. Pytlak
Moniś, właśnie je wcinam - pyszotka :)
ReplyDeleteDanka Pytlak
Sa rewelacyjne :) smacznego ;)
Delete