Wednesday, September 11, 2013

Crostata z brzoskwiniami/ Peach crostata

Kolejna crostata na moim blogu, tym razem z brzoskwiniami :) Zapraszam do skosztowania :)
----------------------------------------
Another crostata on my blog, this time with peaches :) Feel free to try :)
 
 
 
 
 
Składniki:
Ciasto na crostatę - patrz Ciasto na crostatę
Nadzienie:
3 3/4 szkl brzoskwiń z puszki, pokrojonych w  kostkę
2 1/4 szkl borówek
1/3 szkl cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej lub mąki kukurydzianej
1 łyżka wody
1 jajko
3 łyżki cukru
2 łyżki soku z brzoskwini
1. Ciasto przygotować zgodnie z podanym przepisem.
2. W średniej misce wymieszać 3 szkl brzoskwiń, 1 1/2 szkl borówek, 1/3 szkl cukru i mąkę.
3. Wyłożyć miksturę owocową na środek ciasta, pozostawiając ok 5 cm/ 2 cale niepokrytego ciasta.
4. Zawinąć boki nad nadzieniem.
5. W małej misce wymieszać jajko z 1 łyżką wody. Rozprowadzić miksturę na brzegach ciasta. Posypać brzegi granulowanym cukrem.
6. Nagrzać piekarnik do 190 stopni C/ 375 stopni F.
7. Piec 25 minut. Nakryć folię aluminiową część z nadzieniem. Piec kolejne 20 minut. Odstawić na bok na ok 1,5 h.
8. W międzyczasie w małej misce wymieszać 3/4 szkl brzoskwiń, 3/4 szkl borówek, 3 łyzki cukru i sok z brzoskwini. Odstawić na bok na ok 1h.
9. Świeże owoce wyłożyć na owoce upieczone.
Smacznego ;)
-------------------------------------------------------
Ingredients:
Crostata pastry - see Crostata pastry
Filling:
3 3/4 canned peaches, diced
2 1/4 cups blueberries
1/3 cup sugar
3 tbsp potato flour or cornstarch flour
1 tbsp water
1 egg
3 tbsp sugar
2 tbsp peach juice
1. Prepare pastry according to the crostata pastry recipe.
2. In a medium bowl stir together 3 cups of peaches, 1 1/2 cup of blueberries1/3 cup of sugar and the flour.
3. Spoon mixture into the middle of the pastry, leaving about 5 cm/ 2 inches uncovered around all edges of the pastry.
4. Fold up pastry over filling.
5. In a small bowl whisk egg and 1 tablespoon water. Brush egg mixture over edges of pastry. Sprinkle pastry with coarse sugar.
6. Preheat oven to 190 degrees C/ 375 degrees F.
7. Bake for 25 minutes. Tent aluminum foil over filling. Bake 20 minutes more. Set aside for about 1.5 hours

8. Meanwhile, in a small bowl stir together the 3/4 cup peaches, the 3/4 cup blueberries, the 3 tablespoons sugar and peach juice. Set aside for 1 hour.
9. Spoon fresh fruits over the exposed fruit filling.
Enjoy !!!

2 comments: