Monday, January 13, 2014

Rosół z kurczaka z bazyliowym fettuccine/ Chicken soup with basil fettuccine noodles

Zima trwa nadal. U nas mróz czasami dochodzi do - 15 stopni, więc aby się nie zaziębić codziennie na obiad podaję zupę: rosól z kurczaka, pomidorową, ogórkową, cebulową czy serową. Dzisiaj przedstawiam przepis na rosół z bazyliowym fettuccine. Pychotka :)
--------------------------------------------
There is still winter. Frost sometimes reaches - 15 degrees C, so I make soup every day for lunch like chicken broth, tomato, cucumber, onion or cheese to keep cold away. Today I am presenting a recipe for chicken soup with basil fettuccine. Yum :)
 





Składniki:
4 podudzia (tzw. pałki) z kurczaka
3 duże marchewki
1 średnia pietruszka
1/2 selera (korzeń) lub 2 liście
1 średnia czerwona cebula (niekoniecznie)
1  średni por
1,5 łyżeczki Vegeta
1 łyżeczka "ziarenko smaku"
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
3,5-4 l zimnej wody
opakowanie bazyliowego fettucine

1. Do zimnej wody dodać umyte kurczaki i doprowadzić do wrzenia. Wyjąć łyżką szumowiny. Zmniejszyć ogień. Dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu ok 30 minut.
2. Dodać warzywa i gotować przez kolejne 1,5 godziny.
3. Warzywa (oprócz marchewki) wyjąć. Zblendować warzywa i dodać do zupy lub wyrzucić.
4. Bazyliowe fettuccine przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5. Podawać z makaronem, marchewką i kurczakiem.

Smacznego :)
--------------------------------------------------

Ingredients:
4 chicken drumsticks
3 large carrots
1 medium parsley
1/2 celery (root) or 2 leaves
1 medium red onion (optional)
1 medium leek
1.5 teaspoons Vegeta
1 teaspoon of "a grain of taste" (Polish spice)
2 bay leaves
3 allspice
3.5-4 liters cold water
1 package basil fettuccine noodles

1. Put washed drumsticks into cold water and bring to a boil. Remove scum with a tablespoon. Reduce the heat. Add the spices and simmer about 30 minutes.
2. Add vegetables and cook for 1.5 hours.
3. Take out vegetables (except carrots). Blend vegetables and add to the soup or throw them away.
4. Prepare basil fettuccine according to package directions.
5. Serve with noodles, carrots and chicken.

Enjoy :)

 
 

2 comments: