Kilka miesięcy temu spodobały mi się przepisy na ciasto z połówek jabłek. Można było je znaleźć na wielu blogach ;) Stwierdziłam, dlaczego nie i zrobiłam swoją własną wersję tego ciasta :) Zapraszam
-------------------------------------------------------
A few months ago I found very nice recipies for apple pie with halved apples. They could be seen on many blogs ;) I decided that I want to make my own version of this cake :) Enjoy
Składniki:
3/4 szklanki cukru
3 szklanki mąki
3/4 kostki masła (188g)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego (16g)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
4 jajka (2 całe i 2 żółtka)
2 łyżki cynamonu (nie jest obowiązkowy)
6 dużych jabłek
cukier puder do posypania
1. Podzielić masło na kawałeczki. Dodać do mąki i wymieszać tak, aby nie były
widoczne kawałki masła.
2. Dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, proszek do
pieczenia i zapach.
3. Delikatnie zagnieść ciasto, aż do uformowania kuli.
4. Podzielić ciasto na 2 kawałki w
proporcji 2/3 i 1/3. Rozwałkować 2/3 ciasta. Jabłka obrać ze skórki, przekroic na pół i wyjąć gniazda nasienne.
5. Blachę wysmarować tłuszczem. Wyłożyć rozwałkowane ciasto na spód i po bokach.
Następnie wyłożyć jabłka. Posypać cynamonem.
6. Rozwałkować pozostałe ciasto i położyć na wierzch.
7. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C/ 350 stopni F. Piec przez ok 55 min - 1h. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!
---------------------------
Ingredients:
3/4 cup sugar
3 cups all-purpose flour
3/4 unsalted butter (188g)
1.5 teaspoons baking powder
1 package vanilla sugar (16g)
1 teaspoon vanilla extract
4 eggs (2 whole and 2 yolks)
2 tablespoons cinnamon (not necessarily)
3/4 cup sugar
3 cups all-purpose flour
3/4 unsalted butter (188g)
1.5 teaspoons baking powder
1 package vanilla sugar (16g)
1 teaspoon vanilla extract
4 eggs (2 whole and 2 yolks)
2 tablespoons cinnamon (not necessarily)
6 large apples
powder sugar for sprinkling
1. Cut butter into
pieces. Add to the flour and mix until butter pieces are not visible in the mixture.
2. Add the sugar, vanilla sugar, eggs, baking powder and extract.
3. Gently knead the dough just until a ball forms.
4. Divide the dough into 2 pieces in the proportion of 2/3 and 1/3. Roll out 2/3 of the dough. Peel the apples, cut them in half and remove the core.
5. Grease a baking pan. Put rolled dough on the sides and bottom of the baking pan. Then put apples. Sprinkle with cinnamon.
6. Roll out the remaining dough and place over the apples.
7. Preheat the oven to 180 degrees C / 350 degrees F. Bake for 55 minutes - 1 hour. Sprinkle with powdered sugar.
2. Add the sugar, vanilla sugar, eggs, baking powder and extract.
3. Gently knead the dough just until a ball forms.
4. Divide the dough into 2 pieces in the proportion of 2/3 and 1/3. Roll out 2/3 of the dough. Peel the apples, cut them in half and remove the core.
5. Grease a baking pan. Put rolled dough on the sides and bottom of the baking pan. Then put apples. Sprinkle with cinnamon.
6. Roll out the remaining dough and place over the apples.
7. Preheat the oven to 180 degrees C / 350 degrees F. Bake for 55 minutes - 1 hour. Sprinkle with powdered sugar.
Enjoy !!!
Wyglądają super!!!
ReplyDeleteZapisujemy przepis i wypróbujemy:):)
Pozdrawiamy serdecznie!!!
Tapenda
Polecam ;) Ciasto jest przepyszne :)
DeleteŚwietne! :)
ReplyDeletePrawda ;) Szkoda, ze nie moj pomysl, ale rzeczywiscie ciasto jest przepyszne :)
Delete