Saturday, June 1, 2013

Ciasto na pizzę III/ Pizza dough III

I kolejny przepis na pizzę. Znalazłam go w "Family favorite recipe", trochę zmieniłam i muszę stwierdzić, że jest bardzo dobry - szczególnie na calzone ;)  Polecam :)
----------------
And another recipe for pizza. I found it in "Family favorite recipe", change a little and I must say it is very good - especially for pizza calzone ;) I recommend ;)
 


 
Składniki:
1 szkl ciepłej wody
1 opakowanie drożdży instant (1/4 oz/ 7g)
3 szkl mąki pszennej
1 łyżka cukru
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
 
Rozpuścić drożdże w wodzie. Odstawić na 10 minut. Połączyć 1 szklankę mąki z cukrem, oliwą i solą w dużej misce. Najlepiej zmiksować. Powoli dodawać pozostałą mąkę, cały czas mieszając. Wyrabiać ok  6-8 minut, aż ciasto stanie się elastyczne. Umieścić ciasto w nasmarowanej  oliwą misce. Przewrócić ciasto do góry dnem. Nakryć folią i odstawić na ok 45 min- 1 h do wyrośnięcia. Wyłożyć ciasto na lekko oprószoną mąką stolnicę lub blat kuchenny. Podzielić na 6 równych kawałków. Z każdego kawałka ulepić kulę. Rozwałkować. Na wierzch położyć sos i dodatki. W przypadku calzone złożyć na pół i zlepić brzegi. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni C (375F) przez 20 minut.
---------------------------------------
 
Ingredients:
1 cup warm water
1 package instant yeast (1/4 oz / 7g)
3 cups wheat flour
1 tablespoon sugar
2 tablespoons olive oil
1 teaspoon salt
 
Dissolve yeast in water. Set aside for 10 minutes. Combine 1 cup of flour with sugar, olive oil and salt in a large bowl. Mix. Slowly add the remaining flour, stirring constantly. Knead the dough about 6-8 minutes, until the dough becomes elastic. Place the dough in a greased bowl with olive oil. Turn over cake upside down (once). Cover with foil and set aside for about 45 minutes -1 hour to rise. Put the dough on a lightly floured pastry board or kitchen counter. Divide in 6 equal pieces. Shape into a ball of each piece. Roll out. Put a sauce and topping. For pizza calzone: fold the dough in half and stick edges together. Put on baking sheet, lined with baking paper. Bake at 190 degrees C (375F) for 20 minutes.

No comments:

Post a Comment