I kolejne danie, które przygotowałam na Super Bowl ;) Połączyłam smaki słodko - ostre i muszę przyznać, że taka wersja również przypadła mi do gustu.
--------------------------
And another dish I madde for the Super Bowl ;) I combined the sweet and spicy flavors and I have to say that I like this version too.
Składniki (na 6 dużych burgerów):
2,3 lbs/ 1 kg mielonej wołowiny
1 1/2 łyżeczki ajvaru
1/2 łyżeczki sosu chili z czosnkiem
1 łyżeczka przyprawy do mięsa lub cajun do mięsa mielonego
3/4 szkl bułki tartej
2 jajka, rozbełtane
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
Dodatkowo:
6 plasterków sera cheddar
6 plasterków ananasa z puszki
pomidor, pokrojony w plasterki
cebula, pokrojona w plasterki
ketchup, musztarda
6 bułek - patrz tutaj
1. W dużej misce wymieszać 8 pierwszych składników.
2. Uformować kule a nastepnie je spłaszczyć, aby stworzyć placki o preferowanej grubości.
3. Położyć na talerzu, przykryć folią i wstawić do lodówki na 30 minut.
4. Ustawić kombiwar na 200 stopni C/ 400 F. Włożyć burgery do kombiwaru. Piec z obu stron po 6 minut. Na minutę przed końcem pieczenia położyć ananasa i ser na każdego burgera.
Ps.: Burgery można również usmażyć na patelni lub grillu.
5. Bułki rozkroić na pół. Na dolnej części bułek ułożyć plasterki pomidora, 1 plasterek cebuli, burger z ananasem i serem, ketchup i musztardę. Przykryć drugą częścią bułek.
Smacznego !!!
---------------------------------------------------
Ingredients (6 large burgers):
2.3 lbs / 1 kg ground beef
1 1/2 teaspoons aivar
1/2 teaspoon chili garlic sauce
1 teaspoon seasoning for meat or Meat Loaf Mix cajun
3/4 cup bread crumbs
2 eggs, lightly beaten
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon black pepper
Additionally:
6 slices cheddar cheese
6 slices canned pineapple
tomato, sliced
onion, sliced
ketchup, mustard
6 buns - see here
1. Combine 8 first ingredients in a large bowl.
2. Shape into balls and then flatten slightly to make patties of your preffered thickness.
3. Place on a plate, cover with plastic wrap and refrigerate for 30 minutes.
4. Set a halogen oven to 200 degrees C / 400 F. Place hamburgers in the halogen oven. Cook for 6 minutes on each side. About 1 minute before burgers are done place slices of the pineapple and cheese on top of the patty.
Ps.: You can cook hamburgers in a frying pan or on a grill.
5. Cut buns in half. Place the tomatoes on the bottom halves of buns and top with slices of tomatoes, 1 slice of onion, burger with the pineapple and cheese, ketchup and mustard and add the lids.
Enjoy !!!
---------------------------------------------------
Ingredients (6 large burgers):
2.3 lbs / 1 kg ground beef
1 1/2 teaspoons aivar
1/2 teaspoon chili garlic sauce
1 teaspoon seasoning for meat or Meat Loaf Mix cajun
3/4 cup bread crumbs
2 eggs, lightly beaten
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon black pepper
Additionally:
6 slices cheddar cheese
6 slices canned pineapple
tomato, sliced
onion, sliced
ketchup, mustard
6 buns - see here
1. Combine 8 first ingredients in a large bowl.
2. Shape into balls and then flatten slightly to make patties of your preffered thickness.
3. Place on a plate, cover with plastic wrap and refrigerate for 30 minutes.
4. Set a halogen oven to 200 degrees C / 400 F. Place hamburgers in the halogen oven. Cook for 6 minutes on each side. About 1 minute before burgers are done place slices of the pineapple and cheese on top of the patty.
Ps.: You can cook hamburgers in a frying pan or on a grill.
5. Cut buns in half. Place the tomatoes on the bottom halves of buns and top with slices of tomatoes, 1 slice of onion, burger with the pineapple and cheese, ketchup and mustard and add the lids.
Enjoy !!!
Nigdy nie jadłam hamburgera z ananasem :D ale czemu nie? :)
ReplyDeleteFajny smak i alternatywa dla normalnych burgerow ;)
DeletePiękne! Ten ananas super pasuje :) Mam trochę w lodówce, może wykorzystam? :)
ReplyDeletewww.brulionspadochroniarza.pl