Tuesday, July 30, 2013

Cytrynowe burgery/ Lemon burgers

I kolejna odsłona na burgery. Tym razem indyk w połączeniu z cytryną, zieloną cebulką oraz przyprawami, podane z sałatą, pomidorami i cebulą :) Po prostu zdrowy obiad, bez bułek i z drugiej strony bardzo smaczny ;) Zapraszam ;)
-----------------------
And another suggestion for burgers. This time, in the combination of turkey with lemon, green onions and spices, served with lettuce, tomato and onion :) Just a healthy lunch, without buns and on the other hand, very tasty;) Feel free to try;)
 




Składniki na 6-8 szt:
ok 2  lb/ 0,9 kg mięsa mielonego z indyka
4 ząbki czosnku, posiekane
6 łyżeczek miodu
starta skórka z 1 cytryny
sok z 1 cytryny
2 łyżki suchego tymianku
2 łyżeczki cajun
7 zielone cebulki ze szczypiorem, pokrojone cienko w plasterki
sól, czarny pieprz świeżo zmielony
2 łyżki oliwy z oliwek

8 pierwszych składników włożyć do dużej miski. Dobrze wymieszać rękami. Dodać sól i pieprz według uznania. Ponownie wymieszać. Utworzyć 6-8 burgerów. Przełożyć na talerz. Nakryć folią. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą, wyłożyć burgery. Smażyć na średnim ogniu, po ok 5-7 minut na każdą stronę. Podawać z sałatą, pomidorami i cebulą.
Smacznego :)

----------------------------------
Ingredients for 6-8 pcs:
about 2 lb / 0.9 kg ground meat of turkey
4 garlic cloves, chopped
6 teaspoons of honey
 zest of 1 lemon
juice of 1 lemon
2 tablespoons dried thyme
2 teaspoons cajun
7 green onions with chives, cut into thin slices
salt and freshly ground black pepper

First 8 ingredients put into a large bowl. Mix well using your fingerprints to combine. Add salt and pepper to taste. Mix again. Shape 6-8 burgers. Transfer to a plate. Cover with foil. Refrigerate for at least 30 minutes.
Put the burgers in the hot frying pan with olive oil. Cook over medium heat about 5-7 minutes on each side. Serve with lettuce, tomato and onion.
Enjoy :)

No comments:

Post a Comment