Tuesday, January 22, 2013

Włoskie ciasto z jabłkami/ Italian cake with apples

A może zamiast sernika - włoskie ciasto  z jabłkami?
--------------------------
Maybe, instead of cheesecake - Italian cake with apples?






Przepis:
Składniki:
6 dużych jabłek
1 szklanka cukru
1  łyżeczka proszku do pieczenia
2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
3 jajka
bakalie: 1/2 szklanki orzechów włoskich,1/2 szklanki rodzynek

Przygotowanie:
Jabłka pokroić w kostkę o średniej grubości, dodać bakalie i zasypać cukrem.  Wymieszać drewnianą łyżką. Odstawić na 1/2 do 1 godziny.
Następnie wsypać mąkę z proszkiem i sodą.
Wyrobić ciasto łyżką drewnianą. Na koniec dodać jajka lekko rozbełtane. Całość wymieszać.
Piec ok 1 godziny w temperaturze 180 stopni C (350 F)

---------------------------------------
Ingredients:
6 bigger apples
1 cup of white sugar
1 tsp of baking powder
1 tsp of baking soda
2 cups of flour
3 eggs
1/2 cup of walnutes
1/2 cup of raisins
 
Preperation:
Apples cut into cubes,  add raisins and walnuttes and cover with sugar. Mix by wooden spoon. Leave for a half/ one hour.
Mix flour with baking soda and powder and pour into apples. Stir all ingredients. At the end, add lightly beaten eggs  and gently stir by wooden  spoon. Bake 1 hour at 350 F.


 

No comments:

Post a Comment