Sunday, June 2, 2013

Krucha tarta z kremem mascarpone i borówkami/ Crunchy tart with mascarpone cream and blueberries

Ciasto zrobiłam na dzień dziecka dla mojej kochanej córki, przy okazji załapał się mój mąż i ja ;) Połączenie kruchego ciasta z masą mascarpone i świeżymi borówkami (w dużej ilości). Smak słodko - słony czyli to co lubię.  Pyszności :) Polecam dla Wszystkich łakomczuchów !!!
-----------------------
I made this cake for children's day for my beloved daughter, by the way my husband and I ate it too ;) The combination of crunchy pastry with mascarpone cream and fresh blueberries (in large quantities). Taste sweet & salty - that's what I like. Yummy :) I recommend for all gourmands.








Składniki:
Ciasto - patrz Krucha tarta

Krem:
200 g śmietany kremówki lub bitej śmietany
270 - 300 g sera mascarpone
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Śmietanę ubić na sztywno za pomocą miksera (jesli uzyta smietana). Dodać cukier puder, zmiksować. Dodać ekstrakt, wymieszać. Powoli dodawać ser mascarpone - zmiksować. Wstawić do lodówki na min 3h.

Dodatkowo: 500 g umytych i wysuszonych na ściereczce/ papierze borówek.

Do przygotowanego ciasta przenieść krem mascarpone, na wierzch posypać borówki (można wetknąć je mocniej w krem). Wstawić do lodówki. Smacznego !!!
-------------------------------------
Ingredients:
Cake - see Crunchy tart


The cream:
200 g heavy/sour cream or whipping cream
270 - 300 g mascarpone cheese
3 tablespoons powdered sugar
1 teaspoon vanilla extract

Whip cream to stiff with mixer (if you use heavy/sour cream). Add powdered sugar, mix. Add the extract and mix. Slowly add the mascarpone cheese - mix. Refrigerate for a minimum 3 hours.

In addition, 500 g of washed and dried (on a cloth / paper) blueberries.

Put mascarpone cream in prepared cake, sprinkle with blueberries on the top (you can stick them harder). Refrigerate. Enjoy!



13 comments:

  1. Niesamowicie apetyczny wypiek ;) Za mną też chodzi taka tarta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dziekuje ;) Za mna chodzila juz jakis czas :)

      Delete
  2. Wspaniała:)polecam różnego rodzaju konfitury dostępne na www.anielskieprzysmaki.pl

    ReplyDelete
  3. I like the helpful information you provide in your articles.
    I'll bookmark your blog and check again here frequently. I am quite sure I will learn many new stuff right here! Good luck for the next!

    Check out my web blog; inexpensive bathing suits

    ReplyDelete
  4. Ależ pychota! Te borówki na wierzchu, mmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobrze to okreslilas ;))) Bylo pyszne :P

      Delete
  5. I almost never comment, however i did some searching
    and wound up here "Krucha tarta z kremem mascarpone i bor�wkami/ Crunchy tart with mascarpone cream and blueberries".
    And I actually do have a couple of questions for you if it's allright.
    Could it be simply me or does it look like some of
    these comments appear like coming from brain dead individuals?
    :-P And, if you are writing on other social sites, I'd like
    to keep up with anything fresh you have to post. Would you list of every one of all your public sites
    like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?


    Here is my web site - kliknij

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's hard to say, because I do not know these all people personally;) Regard to the second question -Yes, I have your page on Facebook https://www.facebook.com/MySimpleCusine?ref=hl

      Delete