Wednesday, October 29, 2014

Przepyszne bezglutenowe placuszki bananowo - kokosowe

Nadal poszukuje pomysłów na śniadanie dla mojego alergika - dzisiaj wrzucam super przepis na placuszki bananowo - kokosowe, składające się z 5 składników. Czyli szybko, zdrowo i smacznie ;)
 



 


Składniki (na 5 małych placuszków):
1 duży dojrzały banan
2 czubate łyżki mąki kukurydzianej
2 jajka
2 łyżki wiórków/płatków kokosowych
oliwa z oliwek do smażenia lub olej kokosowy
miód

1. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zblendować na jednolitą masę.
2. Nagrzać patelnię z tłuszczem. Smażyć z obu stron.
3. Podawać z miodem i pokrojonymi bananami.

Smacznego :)

Inspiracje: lekkowkuchni.pl



11 comments:

  1. jestem pewna, że maluch był zachwycony! takie placuszki mogłabym jeść codziennie :)

    ReplyDelete
  2. Super danie ,u mnie placuszki są często.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U nas również - co weekend ;) Pysznosci ;)

      Delete
  3. Pyszne i smaczne i zdrowe, mniam :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    ReplyDelete
  4. wspaniałe!! Robiłam kiedyś podobne placuszki, tylko z dwóch składnikow: bananów i jajek :) Twoje muszą być jeszcze pyszniejsze!

    ReplyDelete
  5. mniam ależ zjadłabym teraz na śniadanie takiego placuszka :) pozdrawiam

    ReplyDelete