Musiałam zrobić kolejną pizzę.... Ostatnia była tak pyszna, że kolejna była tylko kwestią czasu ;) Dzisiejsza propozycja to pizza wegetariańska z pomidorami, czarnymi oliwkami, kaparami, serem mozzarella i kozim ;) Trochę też poszalalam z kształtem ciasta, gdyż robiłam je z myślą o mojej córci ;) Smacznego :)
---------------------------------------------
I had to make another pizza .... Last one was so delicious that the next one was only a matter of time;) Today's proposal is a vegetarian pizza with tomatoes, black olives, capers, mozzarella and goat cheese;) I also changed the shape of pizza, because I was making it thinking of my daughter ;) Enjoy :)
Składniki na 2 pizze:
Ciasto na pizzę - patrz Ciasto na pizzę III
Nadzienie:
3 pomidory śliwkowe, bez pestek i pokrojone w kostkę
2 oz/ 59 ml kaparów
4 oz/ 113 g czarnych oliwek
4 oz/ 113g startego sera mozzarella
6 oz/ 164 g pokruszonego sera koziego
ok 4-6 łyżek sosu pomidorowego - patrz Prosty sos pomidorowy
oliwa z oliwek
1. Nagrzać piekarnik do 190 stopni C/ 375 stopni F.
2. Z przygotowanego ciasta wykroić formami do ciastek kształty pizzy lub uformować dowolny kształt pizzy.
3. Przełożyć do nasmarowaną oliwa blachę.
4. Wierzch ciasta oblać lekko sosem pomidorowym.
5. Położyc pomidory, oliwki, kapary i ser kozi.
6. Posypać serem mozzarella.
7. Piec 20 minut.
Smacznego !!!
----------------------------------------------
Ingredients for 2 pizzas:
Pizza dough - see Pizza dough III
Topping:
3 plum tomatoes, seeded and diced
2 oz/ 59 ml capers
4 oz/ 113 g black olives
4 oz / 113 g grated mozzarella cheese
6 oz/ 164 g crumbled goat cheese
about 4-6 tablespoons tomato sauce - see Simple tomato sauce
olive oil
1. Preheat oven to 190 degrees C / 375 degrees F.
2. Cut into shapes with any cookie cutter or form any shape.
3. Place pizzas on greased cookie sheets.
4. Pour lightly with tomato sauce.
5. Place the tomatoes, olives, capers and goat cheese on pizzas.
6. Sprinkle with mozzarella cheese.
7. Bake for 20 minutes.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment