Na weekend przygotowałam bułeczki śniadaniowe. Lubię jeść śniadanie z własnym pieczywem. Zresztą jak większość z nas ;) Dzisiejsze przygotowałam z płatkami owsianymi i makiem :) Smacznego :)
-----------------------------------------
I made breakfast rolls for the weekend. I like to eat breakfast with my own bread. Anyway, like most of us;) Today I prepared rolls with rolled oats and poppy seeds :) Enjoy :)
Składniki (na 6 szt):
3 torebki suszonych drożdży (po 5/16oz/8,75g każda)
1 1/2 szkl ciepłej wody (nie gorącej)
1 łyżka cukru
3 szkl mąki uniwersalnej
1 szkl płatków owsianych
1 1/2 łyżeczek soli
2 łyżki oliwy z oliwek
1 jajko, roztrzepane
1 -2 łyżeczki maku
1. Drożdże z cukrem rozpuścić w wodzie. Odstawić na 15 minut.
2. W dużej misce wymieszać mąkę, płatki i sól. Dodać drożdże i oliwę, wymieszać i ugnieść ciasto, aż będzie elastyczne.
3. Przykryć folią i odstawić na 1 - 1,5 h w ciepłe miejsce.
4. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Uformować bułki. Posmarować jajkiem i posypać makiem. Lekko naciąć bułki nożem (kształt krzyża). Odstawić na bok na ok. 30 minut.
5. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C/ 400 stopni F.
6. Piec ok 28-30 minut.
Smacznego :)
Inspiracje: planeta-smaku.blogspot.com z moimi zmianami
------------------------------------------------------------
Ingredients (for 6 pcs)
3 packages dry yeast (5/16oz/8, 75g each)
1 1/2 cups warm water (not hot)
1 tablespoon sugar
3 cups all-purpose flour
1 cup rolled oats
1 1/2 teaspoons salt
2 tablespoons olive oil
1 egg, beaten
1 - 2 teaspoons poppy seeds
3 packages dry yeast (5/16oz/8, 75g each)
1 1/2 cups warm water (not hot)
1 tablespoon sugar
3 cups all-purpose flour
1 cup rolled oats
1 1/2 teaspoons salt
2 tablespoons olive oil
1 egg, beaten
1 - 2 teaspoons poppy seeds
1. Dissolve yeast in water with sugar. Set aside for 15 minutes.
2. In a large bowl, mix flour, rolled oats and salt. Add yeast and olive oil, mix and knead a dough until it is elastic.
3. Cover with foil and set aside for 1 - 1.5 h in a warm place.
4. Line a baking sheet with parchment paper. Shape into rolls. Brush with egg and sprinkle with poppy seeds. Slightly cut rolls with a knife (cross-shaped). Set aside for about 30 minutes.
5. Preheat oven to 200 degrees C / 400 degrees F.
6. Bake 28-30 minutes.
Enjoy :)
Inspiration: planeta-smaku.blogspot.com with my changes
3. Cover with foil and set aside for 1 - 1.5 h in a warm place.
4. Line a baking sheet with parchment paper. Shape into rolls. Brush with egg and sprinkle with poppy seeds. Slightly cut rolls with a knife (cross-shaped). Set aside for about 30 minutes.
5. Preheat oven to 200 degrees C / 400 degrees F.
6. Bake 28-30 minutes.
Enjoy :)
Inspiration: planeta-smaku.blogspot.com with my changes
No comments:
Post a Comment