Monday, November 18, 2013

Pieczone udka na ostro II/ Spicy roasted chicken thighs II

Moja córcia znowu jest chora, więc dzisiejszy dzień jest bardzo męczący ;( Nie miałam czasu na zrobienie czegokolwiek ... Zrobiłam kolejne pieczone udka z kurczaka na ostro. Przygotowanie zajęło mi ok 5 minut + 30 minut pieczenie w piekarniku. Super potrawa na takie dni jak dzisiaj :)
----------------------------------------------
My little daughter is sick again, so today is very tiring for me ;( I have no time to do anything ... So I made another spicy roasted chicken thighs. Preparation took me about 5 minutes + 30 minutes for roasting in the oven. Great dish for days like today :)
 




 

Składniki:
3,5 lbs/ 1,6 kg udek bez kości
350 g sosu marinara (patrz tutaj)
1 łyżeczka sosu chili z czosnkiem
1 łyżka ajvar
2 łyżeczki cajun
sól, pieprz
150 ml wody

1. Natrzeć udka solą, pieprzem i cajun. W oddzielnej misce połączyć sosy i ajvar. Wymieszać.
2. Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową.
3. Umieścić udka (wraz z wodą) do formy. Polać sosem.
4. Nagrzać piekarnik do 180 stopni C/ 350 stopni F.
5. Piec 25-30 minut.

Smacznego ;)
---------------------------------------------
Ingredients:
3.5 lb boneless thighs
350 g marinara sauce (see here)
1 teaspoon chili sauce with garlic
1 tablespoon ajvar
2 teaspoons cajun
salt and pepper
150 ml water

1. Rub chicken thights with salt, pepper and cajun. In a separate bowl, combine sauces and ajvar. Mix.
2. Line a baking pan with aluminum foil.
3. Put thighs (with waterin the baking pan. Pour sauce over chicken thights.
4. Preheat oven to 180 degrees C / 350 degrees F.
5. Bake about 25-30 minutes.

Enjoy;)

2 comments: