Czas na kolejne danie bezglutenowe, które uwielbiam. Moja córeczka pomimo, iż nie lubi warzyw, też się przekonała do tego dania. Dużym plusem jest fakt, iż jest to danie bezglutenowe, bez laktozy i bez cukru. W sam raz dla alergików ;) Zapraszam :)
Składniki:
Naleśniki bezglutenowe - patrz Nalesniki
Jogurt/krem z nerkowców - patrz jogurt/ krem z nerkowców
2 garści świeżego szpinaku, wymytego i pokrojonego w 1,5 cm paski
3 ząbki czosnku, posiekane
5-6 łyżek kremu z nerkowca
pojedyncza pierś z kurczaka, ugotowana w rosole/ barszczu, pokrojona w drobną kostkę
sól, czarny pieprz świeżo zmielony
1. Szpinak usmażyć na rozgrzanej patelni z czosnkiem - do wyparowania soku.
2. Dodać krem i smażyć ok 1 min.
3. Dodać przyprawy do smaku.
4. Całość przełożyć do miski, dodać pokrojonego kurczaka, wymieszać.
5. Nadzienie (1 łyżka) wykładać na naleśniki i zawijać w rurkę.
6. Podawać polane kremem z nerkowców.
Smacznego :)
jestem zauroczona!! :)
ReplyDelete