Kolejny prosty przepis na obiad ;) Tym razem pierś z kurczaka w sosie z pieczarkami, czerwoną cebulą i ziołami, w połączeniu z sangrią. Niecodzienne połączenie, ale za to bardzo smakowite :) Zapraszam do skosztowania.
----------------------------------------
Another simple recipe for dinner;) This time chicken breast in sauce with buttom mushrooms, red onions and herbs, combined with sangria. Unusual combination, but it is very tasty :) Feel free to try.
Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka, przedzielone na pół
sól, świeżo starty pieprz
1/2 łyżeczki czosnku kolorowego
7 średnich pieczarek, pokrojonych w półplasterki
1 1/2 średniej czerwonej cebuli, podzielonej w półplasterki
1/3 szkl Sangria
1 łyżeczka suchego majeranku
oliwa z oliwek
1. Piersi z kurczaka natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić na 1 h.
2. Rozgrzać patelnię z 1-2 łyżkami oliwy na średnim ogniu. Wyłożyć kurczaka i smażyć ok 5-6 minut z obu stron. Wyjąć do miski.
3. Dodać 1 łyżkę oliwy do patelni i wyłożyć cebule. Smażyć ok 2 minut, cały czas mieszając. Dodać pieczarki i smażyć kolejną 1 minutę, mieszając.
4. Dodać kurczaka, wino i majeranek. Wymieszać. Przykryć folią aluminiową i gotować ok 3-4 minut.
Smacznego :)
-----------------------------------------
Ingredients:
2 single chicken breast, halfed
salt and freshly grated pepper
1/2 teaspoon garlic colored
7 medium-sized button mushrooms, cut into half-slices
1 1/2 medium red onion, cut into half-slices
1/3 cup Sangria
1 teaspoon dried marjoram
olive oil
2 single chicken breast, halfed
salt and freshly grated pepper
1/2 teaspoon garlic colored
7 medium-sized button mushrooms, cut into half-slices
1 1/2 medium red onion, cut into half-slices
1/3 cup Sangria
1 teaspoon dried marjoram
olive oil
1. Rub chicken breasts with salt, black pepper and garlic. Set aside for 1 hour.
2. Heat a frying pan with 1-2 tablespoons of olive oil over medium-high heat. Put chicken breasts in and fry about 5-6 minutes on both sides. Remove to a bowl.
3. Add 1 tablespoon of olive oil to the frying pan and put onions in. Fry about 2 minutes, stirring frequently. Add mushrooms and fry about 1 minute, stirring frequently.
4. Add chicken breasts, wine and marjoram. Mix. Cover with aluminum foil and simmer about 3-4 minutes.
Enjoy :)
2. Heat a frying pan with 1-2 tablespoons of olive oil over medium-high heat. Put chicken breasts in and fry about 5-6 minutes on both sides. Remove to a bowl.
3. Add 1 tablespoon of olive oil to the frying pan and put onions in. Fry about 2 minutes, stirring frequently. Add mushrooms and fry about 1 minute, stirring frequently.
4. Add chicken breasts, wine and marjoram. Mix. Cover with aluminum foil and simmer about 3-4 minutes.
Enjoy :)
No comments:
Post a Comment