Dzisiaj jest ostatni dzień pobytu moich rodziców - o 23 wylatują do Polski. Jest mi trochę smutno, gdyż będę za nimi tęsknić i teraz zobaczymy się dopiero za pół roku ;(((( Chciałam jeszcze raz im podziękować za przyjazd do nas i zrobiłam wołowinę z warzywami i makaronem ryżowym, specjalnie dla nich ;) Pychotka !!!
-------------------------
Today is the last day of my parents staying - about 11 pm they are coming back to Poland. I'm sad because I will miss them and we will see in six months ;(((( I wanted to once again thank them for coming to us and made beef with vegetables and rice noodles, especially for them;) Yum!
Składniki:
1,4 lb / 635 g mięsa wołowego (eye of round roast), pociety w cienkie plasterki o grubości ok 5 mm(1,5 cm x 4 cm)
1 łyżeczka cajun lub przyprawy do mięsa
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sól, pieprz - świeżo zmielony
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku, pokrojone w małą kostkę
1 czerwona papryka, pokrojona w paski1 duża cebula, pokrojona w paski
1/2 łyżeczki imbiru
150 g sosu słodko - kwaśny (ja używam Asian sweet and sour sauce)
1 lb/ 453 g makaronu ryżowego, przygotowane zgodnie z instrukcją na opakowaniu
2 łyżeczki orzechów piniowych, posiekanych
Mięso doprawić solą, pieprzem. Następnie obtoczyć w cajun/ przyprawie do mięsa i mące ziemniaczanej. Odstawić do lodówki na 2 h.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą przesypać czosnek. Smażyć na średnim ogniu ok 25-30 sekund. Dodać paprykę i cebulę. Smażyć ok 3-4 minut, ciągle mieszając. Dodać mięso, zwiększyć ogień i smażyć kolejne 5 minut, cały czas mieszając. Zmniejszyć ogień. Dodać sos w trzech partiach. Dusić, aż sos zgęstnieje (ok 5 minut).
Podawać na gorąco na makaronie ryżowym, posypane orzeszkami piniowymi. Smacznego :)
------------------------------------------------
Ingredients:
1.4 lb / 635 g beef meat (eye of round roast), cut into thin slices with a thickness of about 5 mm (1.5 cm x 4 cm)
1 teaspoon Cajun or seasoning for meat
1 tablespoon potato flour
salt, black pepper - freshly ground
2 tablespoons olive oil
2 cloves garlic, cut into small cubes
1 red bell pepper, cut into strips
1 large onion, cut into strips
1/2 teaspoon of ginger
150 g sauce sweet - sour (I use Asian sweet and sour sauce)
1 lb / 453 g rice noodles, cooked according to package instructions
2 tablespoons pine nuts, chopped
Season the meat with salt and pepper. Then coat with cajun and potato flour. Set aside in the refrigerator for 2 hours.
Put garlic on the hot pan with olive oil. Cook over medium heat for about 25-30 seconds. Add the bell peppers and onions. Fry for about 3-4 minutes, stirring constantly. Add the meat, increase the heat and cook for another 5 minutes, stirring constantly. Reduce the heat. Add the sauce in three batches. Simmer until the sauce thickens (about 5 minutes).
Serve hot, on rice noodles, sprinkled with pine nuts. Enjoy :)
No comments:
Post a Comment