Kolejna propozycja na śniadanie. Tym razem placki z musem dyniowym, posypane cukrem pudrem i przykryte dżemem śliwkowym. Pyszności, aż chce się je jeść cały dzień. Smacznego :)
-----------------------------------------
Another suggestion for breakfast. This time, pancakes with pumpkin mousse, sprinkled with powdered sugar and covered with plum jam. Yummy, makes you want to eat them all day. Enjoy :)
1 szkl musu z dyni - patrz tutaj
2 jajka
1 łyżka oleju
1 łyżeczka cynamonu
1/4 łyżeczki startego imbiru
3/4 szkl mąki tortowej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru pudru
szczypta soli
1/2 szkl gęstego jogurtu
dżem śliwkowy - patrz tutaj
cukier puder do posypania
1. Pierwszych 9 składników wymieszać w dużej misce, aż ciasto będzię gładkie. Dodać jogurt i ponownie wymieszać.
2. Smażyć na patelni na średnim ogniu z obu stron.
3. Posypać cukrem pudrem i podawać z dżemem śliwkowym.
Smacznego :)
----------------------------------------------
Ingredients:
1 cup pumpkin mousse - see here
2 eggs
1 tablespoon oil
1 teaspoon cinnamon
1/4 teaspoon grated ginger
3/4 cup cake flour
1 1/2 teaspoons baking powder
2 tablespoons powdered sugar
pinch of salt
1/2 cup thick yoghurt
plum jam - see here
powdered sugar for sprinkling
1 .Mix first 9 ingredients in a large bowl until smooth. Add the yogurt and mix again.
2. Fry in a pan over medium heat on both sides.
3. Sprinkle with powdered sugar and serve with plum jam.
Enjoy;)
Aż zachęcają by sięgnąć po jednego - choć na jednym pewnie by się nie zakończyło :)
ReplyDelete