Jeśli nie mam za dużo czasu, to właśnie robię to danie. 5 minut przygotowań i wkładam do piekarnika ;) Uwielbiam to danie za jego lekko cytrynowy posmak. Warto spróbować i się przekonać ;)
-----------------------------------------------
If I do not have much time, I make this dish. 5 minutes of preparation and I put it into the oven ;) I love this dish because of its light lemon flavor. You need to try it on Your own.;)
Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka
Marynata:
3 łyżki oliwy z oliwek
skórka z 1 średniej cytryny starta na małych oczkach
sok z 1 średniej cytryny
4 ząbki czosnku, posiekane
sól, czarny pieprz
1. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć piersi z kurczaka na blachę.
2. Oliwę wymieszać ze skórka i sokiem z cytryny i czosnkiem. Natrzeć piersi. Posypać solą i pieprzem.
Pieczone warzywa:
1/2 średniego bakłażana, pokrojonego w grube półplasterki
3 zielone pomidory, pokrojone w grube plasterki
1 duża czerwona cebula, pokrojona w grube plasterki
oregano, czarny pieprz, sól
oliwa z oliwek
1. Dużą blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią warzywa. Posmarować oliwą i posypać solą, pieprzem oraz oregano.
Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C/ 350 stopni F. Piec 25-30 minut.
Smacznego ;)
------------------------------------------------
Ingredients:
2 single chicken breasts
2 single chicken breasts
Marinade:
3 tablespoons olive oil
zest of 1 medium lemon, grated on fine mesh
juice of 1 medium lemon
4 cloves of garlic, chopped
salt and black pepper
1. Line a baking sheet with parchment paper. Put chicken breasts on the baking sheet.
3 tablespoons olive oil
zest of 1 medium lemon, grated on fine mesh
juice of 1 medium lemon
4 cloves of garlic, chopped
salt and black pepper
1. Line a baking sheet with parchment paper. Put chicken breasts on the baking sheet.
2. Mix together olive oil with zest and lemon juice and garlic. Rub breasts. Sprinkle with salt and pepper.
Roasted vegetables:
1/2 medium eggplant, cut into thick half-slices
3 green tomatoes, cut into thick slices
1 large red onion, cut into thick slices
oregano, black pepper, salt
olive oil
1. Lean a large baking sheet with parchment paper. Put vegetables on the baking sheet. Brush with olive oil and sprinkle with salt, pepper and oregano.
Chicken breasts and vegetables put into the oven preheated to 180 degrees C / 350 degrees F. Bake 25- 30 minutes.
1/2 medium eggplant, cut into thick half-slices
3 green tomatoes, cut into thick slices
1 large red onion, cut into thick slices
oregano, black pepper, salt
olive oil
1. Lean a large baking sheet with parchment paper. Put vegetables on the baking sheet. Brush with olive oil and sprinkle with salt, pepper and oregano.
Chicken breasts and vegetables put into the oven preheated to 180 degrees C / 350 degrees F. Bake 25- 30 minutes.
Enjoy;)
Lubię cytrusowy posmak w potrawach mięsnych, ten kurczak na pewno by mi smakował.
ReplyDeleteJesli lubisz to na 100% ;)
ReplyDelete