Tuesday, September 16, 2014

Bezglutenowe kotlety mielone

Moja córeczka bardzo lubi kotlety mielone, a w związku z faktem, iż jest uczulona na gluten muszę co jakiś czas zmieniać składniki ;) Dzisiaj przygotowałam przepis na ich miększą wersję.
 
 

Składniki:
2 lb / 0,9 kg mięsa mielonego z indyka
5 łyżek gęstego sosu pomidorowego z oregano (najlepiej domowy)
1/3 szkl bezglutenowek bułki tartej z ryżu
4 łyżki  bezglutenowych błyskawicznych płatków owsianych
sól, pieprz
1 łyżeczka oregano

1. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w dużej misce i uformować kotlety.
2. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
3. Smażyć na oliwie z oliwek z obu stron na średnim ogniu.

Smacznego ;)

2 comments:

  1. Pyszne kotlety :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najwazniejsze, ze mój mamy alergik je lubi :)

      Delete