Moja córeczka bardzo lubi kotlety mielone, a w związku z faktem, iż jest uczulona na gluten muszę co jakiś czas zmieniać składniki ;) Dzisiaj przygotowałam przepis na ich miększą wersję.
Składniki:
2 lb / 0,9 kg mięsa mielonego z indyka
5 łyżek gęstego sosu pomidorowego z oregano (najlepiej domowy)
1/3 szkl bezglutenowek bułki tartej z ryżu
4 łyżki bezglutenowych błyskawicznych płatków owsianych
sól, pieprz
1 łyżeczka oregano
1. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w dużej misce i uformować kotlety.
2. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
3. Smażyć na oliwie z oliwek z obu stron na średnim ogniu.
Smacznego ;)
Pyszne kotlety :)
ReplyDeletewww.brulionspadochroniarza.pl
Najwazniejsze, ze mój mamy alergik je lubi :)
Delete