Kolejny przepis na szybkie danie :) Dla mnie super, gdyż szybko i smacznie. Dzisiaj stir- fry z kurczakiem i papryką. Aż żałuję, że już zdjedliśmy....
-----------------------------------------
Another recipe for fast dish :) For me great, because it is fast and delicious. Today stir-fry chicken with bell peppers. I regret that I have already eaten it ....
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka, pokrojona w cienkie kawałki
1 duża czerwona papryka, bez nasion i pokrojona w cienkie paski
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 łyżeczka słodkiej papryki
pieprz czarny
7,22 oz/ 205 g japońskiego podłużnego makaronu lub inny
2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
Marynata:
1 łyżeczka cajun do mięsa mielonego
1 łyżeczka sosu sojowego
1/2 łyżeczki oleju sezamowego
1 łyżka wina białego
1/2 łyżeczki białego pieprzu świeżo startego
1. Kurczaka obtoczyć w marynacie i zostawić na 30 minut.
2. Makaron ugotować al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3. Oliwę nagrzać w woku. Dodać czosnek i smażyć ok 1 minuty, mieszając. Dodać kurczaka i przyprawy, smażyć kolejną minutę, mieszając od czasu do czasu. Dodać paprykę i smażyć 1-2 minuty. Dodać makaron. Gotować ok 2 minut, mieszając od czasu do czasu.
Smacznego ;)
----------------------------------------------------
Ingredients:
1 double chicken breast, cut into slivers
1 large red bell pepper, seeded and finely sliced
2 cloves garlic, finely chopped
1 teaspoon sweet paprika
black pepper
7.22 oz / 205 g Japanese noodles or other
2 - 3 tablespoons olive oil
Marinade:
1 teaspoon Cajun meat loaf mix
1 teaspoon soy sauce
1/2 teaspoon sesame oil
1 tablespoon white wine
1/2 teaspoon white pepper, freshly grated
1. Marinate the chicken for 30 minutes.
2. Cook the noodles al dente according to the directions on the package.
3. In a preheated wok, heat the olive oil. Add the garlic and stir - fry about 1 minute. Add the chicken and spices, stir - fry for another minute. Add the bell pepper and cook for 1-2 minutes. Add the noogles. Cook for about 2 minutes, stirring from time to time.
Enjoy;)
No comments:
Post a Comment